Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

NIEUSIECIOWANY KWAS HIALURONOWY

Medycznym nieusieciowany kwas hialuronowy HAFILLER®Aqua jest sterylną, izotoniczną, niepirogenną zawiesiną, lepkoelastycznym roztworem z wysokooczyszczonego hialuronianu sodu, rozpuszczonym w zbuforowanym roztworze fizjologicznym do zastosowania wewnątrzgałkowego w operacjach zaćmy i jaskry.

Hialuronian sodu jest biopolimerem pozyskanym w wyniku biofermentacji bakteryjnej, należącym do grupy glikozaminoglikanów. Posiada wysoką masę cząsteczkową, jest wysokooczyszczony i posiada korzystne fizyczne oraz reologiczne właściwości w chirurgii oka. Jest substancją biologiczną i biokompatybilną. Lepkoelastyczne właściwości HAFILLER®Aqua umożliwiają lubryfikację, ochronę i wsparcie tkanek oka w trakcie operacji. Utrzymuje głębokość przedniej komory oka. Tworzy cienką warstwę ochronną na komórkach i tkankach oka i ułatwia wprowadzenie soczewki dogałkowej. Nie zawiera środków konserwujących.

Poprzez rozpuszczalność w wodzie HAFILLER® Aqua jest łatwy do usunięcia na końcu operacji poprzez płukanie i odsysanie.

Dostępny w czterech stężeniach:
Hafiller® Aqua15 – hialuronian sodu o stężeniu 1,5%, 1,5ml, ampułkostrzykawka
Hafiller® Aqua20 – hialuronian sodu o stężeniu 2,0%, 1,5ml, ampułkostrzykawka
Hafiller® Aqua25- hialuronian sodu o stężeniu 2,5%, 1,5ml, ampułkostrzykawka
Hafiller® Aqua30 – hialuronian sodu o stężeniu 3,0% 1,5ml, ampułkostrzykawka

 

Custom icon
Biozgodny
HAFILLER® Aqua jest preparatem biozgodnym - nie wywołuje reakcji alergicznych. Dlatego jest numerem jeden w medycynie.
Custom icon
Bezpieczny
HAFILLER® Aqua nie jest pochodzenia zwierzęcego, powstaje w laboratorium w wyniku procesu w którym wykorzystywane są bakterie.
Custom icon
Sterylny
Jest pakowany w pojedyncze ampułkostrzykawki o pojemności 1.5ml. Dwie ampułki znajdują się w sterylnym blistrze.
Custom icon
Wchłanialny
Czas wchłaniania wynosi ok. 24-72h i zależy od użytego stężenia. Im wyższe stężenie produktu tym dłuższy jest czas jego wchłaniania.